Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


Basket Willebroek, volgend seizoen in Top Division Women! - video #basketbelgië #basketbelgium


Rédigé le Lundi 3 Avril 2017 à 23:00 | Lu 258 commentaire(s)


Het verslagje van de kampioenenwedstrijd in Aalst
"Met trots kondigen wij de kern van onze Dames A - winnaars Beker Van Vlaanderen én Kampioen 1e Landelijke - en onze plannen voor het volgende seizoen aan. Ladies & Gentlemen, WE ARE BACK!"

Video Link (Facebook)

 

DBC Osiris Aalst - Basket Willebroek A 44-78

Je zal maar Aalst zijn... Een team dat het in normale omstandigheden iedere topclub moeilijk kan maken en daardoor traditiegetrouw ook een aardig mondje meepraat in het titeldebat. Maar dan krijg je pech, heel veel pech, en krijg je te maken met de ene blessure na de andere, en met speelsters die uitkijken naar een kleine spruit. Dat laatste kan je nogal moeilijk pech noemen, maar louter als team ben je daardoor wel een extra schakel kwijt. En dan komt het frivole Willebroek op bezoek. De sensatie van deze competitiejaargang (sorry, maar ook ik ben een beetje euforisch) die in de voorbije maanden ongeveer alle concurrenten op een hoopje speelde. Dan weet je lang op voorhand al dat het moeilijk zal worden in "De Burcht", maar je gaat er wel de volle 100% voor en werkt achteraf geweldig mee aan de bezoekende viering. Je zal maar Aalst zijn, een club en een entourage die wij voortaan nooit meer zullen vergeten!

 

Willebroek kon dus kampioen spelen en verwacht werd dat dit in de eerste minuten toch voor een beetje extra stress zou zorgen. Daarvan was gelukkig niets te merken en vanaf het moment dat de bal voor het eerst de hoogte in ging kregen we een op en top gefocust bezoekstersteam te zien. Vooral Hendrickx liet zich daarin met 10ptn zonder misser opmerken. Net als Van Driel, die alvorens ze ook maar 1 shotpoging ondernam al met 5 assists achter haar naam stond. Aalst probeerde wel om tegen te spartelen, maar werd in Q1 gewoon overrompeld door een Willebroek waarbij nagenoeg alles lukte. Knappe inside acties, schitterend uitgevoerde spelpatronen, rake bommen en vlijmscherpe uitbraken... Alles kwam aan bod in een wervelend openingskwart, dat met 13-28 de machtsverhoudingen duidelijk aantoonde. In de 2e periode staken de Kanaalmeisjes vooral defensief nog een tandje bij en daardoor werd het voor de Ajuinen quasi onmogelijk om nog een normale basket te maken. Enfin, quasi onmogelijk? Nee, echt onmogelijk, want in de 2e tien minuten lukte de thuisploeg geen enkele fieldgoal en kon het haar scoringstotaal enkel aanzuiveren met 3 vrije worpen. Knap van Willebroek, dat offensief ook nog extra steun kreeg van Mans, Roekens, Vahoutte en Vanhoven. Goed voor 19ptn (een 3-19 dus), een ruststand van 16-47 een de kortste en minst ernstige briefing van het seizoen. Want na 20' was 1 ding al zeker, dit Willebroek zou 20 speelminuten later gewoon kampioen zijn!

 

Het spreekt dan ook voor zich dat het concentratieverlies al snel zou opduiken. Organisatorisch kwam BW er niet meer uit en door de (gezond) agressieve aanpak van een knap vechtend Aalst werden er ook meer ballen in de tribunes gegooid dan richting basket. Enkel Agbiamo (met reboundwerk) en Beaurang (met scores) konden offensief iets terug doen voor BW. Maar kan je het ze kwalijk nemen? Natuurlijk niet! En dat deed de thuisploeg ook niet, want zij slaagden er nu in om basket na basket te maken en zelfs de 3e periode met 19-13 te winnen. Een zelfde spelbeeld in het begin van de 4e periode en dit duwde coaches Ruelens en Brak alsnog in een bijna onvermijdbare time-out. Daarin werd de speelsters duidelijk gemaakt dat ze de laatste minuten moesten genieten van hun eigen basketbal, en dat was iets dat op deze manier niet lukte. Aalst was nog steeds geen gevaar, maar stond ondertussen wel op 22ptn. De boodschap kwam gelukkig aan bij de bezoeksters en vanaf dan was de trein weer vertrokken voor een spetterend einde van deze galamatch. Onder ander Merckx en de pijlsnelle De Bie zetten de puntjes op de "i" en tekenden zo mee voor een mooie 4-16 eindspurt. Eindstand in Aalst: 44-78, en toen was het feest, heel veel feest, heel hard feest, ...

 

... want BASKET WILLEBROEK DAMES A kroont zich na een seizoen met keihard werken op elke training en in elke wedstrijd tot KAMPIOEN van het seizoen 2016-2017 en realiseert zo een historische dubbel met titel en beker. De grote "dank jullie wel allemaal"-speech houden voor het einde van de competitie, maar voor deze keer willen we toch heel graag alle meegereisde supporters bedanken voor hun aanwezigheid met natuurlijk een speciale vermelding voor de gestoorde mannen van de "boys will be boys" bende. Dylion, Big C, Balleke, Markske, Hans De Nieve, Bart Zonder Bijnaam en ook een beetje Juicy J en Gunnar Laat Uw Ploeg Maar In De Steek, ongelofelijk bedankt mannen!!! Onze grootste dank voor gisteren gaat echter uit naar de mensen van Aalst die zo vriendelijk waren om ons te trakteren op de nodige drank en hun huis-dj inzetten om de sfeer er tijdens- en na de wedstrijd in te houden. Geweldig om te zien hoe een team dat de titel op eigen veld ziet pakken niet bitter reageert, maar er gewoon mee 1 groot feest van maakt. AJOINEUH, wij zijn jullie zeer dankbaar en zijn vereerd dat we in een stad als Oilsjt kampioen konden spelen. MERCI, en tot volgend jaar!

 

Of toch niet? Want dit seizoen won Basket Willebroek 22 van haar 24 wedstrijden in 1e Landelijke en 12 daarvan werden gewonnen met meer dan 30ptn verschil. 4 dertigers, 5 veertigers en zelfs 3 vijftigers, dat vormt samen een onthutsend positieve statistiek van een gemiddelde winst met 31,5ptn verschil in 22 matchen! Schitterend, maar bij momenten (en met alle respect voor de tegenstand) weinig uitdagend. En daarom werd na rijp beraad, grondig overleg met de speelsters en een gedetailleerd nazicht van de financiële dienst besloten om de stap naar 1e NATIONALE opnieuw te zetten. Zonder Veronique Mans, die haar schitterende carrière stopzet, en zonder Margaux Merckx, die om persoonlijke redenen even stopt met basketbal. Maar met coaches Brak en Ruelens, aangevuld met scout Smetje, en speelsters Karen Hendrickx, Steffi De Bie, Vreny Van Driel, Astrid Roekens, Petra Vanhoven, Ines Beaurang, An Boel, Sarah Vanhoutte, Rebecca Agbiamo en nieuwkomer Carolien Verbandt. Een grote stap die ongetwijfeld nog harder werk vereist, maar zowel club als kern zullen er 110% klaar voor zijn. 1e Nationale, WE ARE BACK!

 

Karen Hendrickx 13, Steffi De Bie 13, Vreny Van Driel 18, Astrid Roekens 4, Petra Vanhoven 12, Ines Beaurang 11, Margaux Merckx 2, Sarah Vanhoutte 2, Rebecca Agbiamo, Veronique Mans 3 (11rebs).
 

SMETJE ™

 


Un terrain de basket sur mesure, pour clubs ou personnes privées


Cliquez sur l'image pour en savoir plus

 


Dominique Nuydt