Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


Basket féminin - Basket Willebroek fait part de son mécontentement #basketbelgium #basketbelgië


Rédigé le Jeudi 5 Avril 2018 à 13:05 | Lu 2699 commentaire(s)


Le club décide de rejoindre volontairement la L1


Photo (c) Basket Willebroek
Photo (c) Basket Willebroek
Descendant sportivement, Basket Willebroek a pourtant décidé de descendre volontairement en L1. Les raisons invoquées: le délais d'attente avant de connaître la décision du Rebond Ottignies de rejoindre ou non la D1, mais aussi le fait de refiler le matricule de Waregem à un autre club de L1. Antwerp Giants en l'occurrence (même si Basket Willebroek ne cite pas nommément le club anversois).

 

Persmededeling Basket Willebroek - Dames A - Club kiest zelf voor degradatie uit de Top Division

Omdat beslissingen vanuit zowel Vlaanderen als Wallonië uitblijven en de situatie daardoor als club onhoudbaar is geworden, hebben wij met het voltallige damesbestuur en de sportieve staff besloten om zelf de knoop door te hakken en te degraderen naar de 1e Landelijke reeks. Wij betreuren dit enorm, maar er rest ons helaas geen andere mogelijkheid.

 

Ondanks het feit dat Declerq Stortbeton Waregem - dat zich niet meer inschrijft voor de Top Division One - moet vervangen worden, krijgen wij van hogerhand geen enkel duidelijk signaal. De situatie waarin wij geduwd worden houdt op geen enkel vlak rekening met het sportieve beleid en de toekomst van de club. De uitbouw van het team voor volgend seizoen is door deze onduidelijkheid momenteel onmogelijk.

 

-In Vlaanderen stijgt kampioen Basket Lummen en krijgen de 11 andere teams die niet op een degradatieplaats eindigen voorrang op de voorlaatste uit de Top Division. Daar valt men bij het melden van het forfait van Waregem nog steeds uit de lucht en communiceert men dat de vraag of er interesse is om te stijgen nu aan de andere teams uit 1e Landelijke zal worden gesteld. Eigenaardig en moeilijk aanvaardbaar, aangezien we ondertussen al lang weten wie de plaats van Waregem zal innemen.

 

-In Wallonië is het dan weer wachten tot 19 april, wanneer kampioen en kandidaat stijger Rebond Ottignies zijn definitieve antwoord moet doorgeven en de inschrijvingen voor de eventuele play-offs afgesloten worden. Welgeteld 18 volle dagen na de laatste play-down wedstrijd in de Top Division.

 

We wensen te benadrukken dat we goed beseffen dat we zelf verantwoordelijk zijn voor het eindigen op een degradatieplaats, en dat we hiervoor geen extra sportieve excuses willen zoeken. Maar we vinden het als winnaar van de Vlaamse dubbel titel/beker in 2017 bijzonder jammer, en betreuren voor onszelf en onze geliefde sport, dat momenteel geld en invloed bij de hogere instanties belangrijker zijn dan het sportieve gedeelte, waarin je zonder ook maar 1x kampioen te spelen kan doorstoten naar de Top Division.

 

Een nederlaag voor het damesbasket met als gevolg dat je als ambitieuze, maar mindere rijke club onmogelijk kan groeien. Voorlopig zal het dus een Top Division zonder Basket Willebroek worden, maar geen nood, U hoort nog van ons... in 1e Landelijke!

 

Een update over onze reeds vergevorderde kern voor 2018-2019 volgt snel.

 


Un terrain de basket sur mesure, pour clubs ou personnes privées


Cliquez sur l'image pour en savoir plus
Market Factory: votre équipementier basket


 


Dominique Nuydt