Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


Basket féminin: coup dur pour Basket Groot Willebroek


Rédigé le Mardi 3 Février 2015 à 23:06 | Lu 357 commentaire(s)


La lanterne rouge de la D1 féminine, Willebroek, devra se passer des services d'Inge Op De Beeck pour tenter d'assurer son maintien en D1 - Einde seizoen voor Inge Op De Beeck.


Photo (c) Basket Groot Willebroek
Photo (c) Basket Groot Willebroek

La joueuse a déjà des problèmes avec son genou depuis le début de la saison. Elle s'est sérieusement blessée lors du derby contre SKW. L'opération est inévitable. Elle ne jouera plus cette saison et ne pourra aider son club pour tenter de se maintenir. Le club ne compte pas transférer une nouvelle joueuse et fait confiance au groupe pour l'opération survie en D1.

PERSMEDEDELING – BASKET WILLEBROEK DAMES A – 1e NATIONALE

"De knieblessure die Inge Op De Beeck in de derby tegen Skw aan de kant hield zal haar uiteindelijk voor de rest van het seizoen aan de kant houden. Na onderzoek van de knie is gebleken dat het om een zogenaamd iliotibiaal frictiesyndroom gaat, ook wel een lopersknie genoemd. Dit veroorzaakt een chronische ontsteking van de pees die van het bekken over het been naar de knie loopt.

 

Deze blessure speelt Inge al het hele seizoen parten, maar op haar eigen verzoek werd er de laatste maanden alles aan gedaan om Inge speelklaar te houden. Nu zijn helaas alle middelen uitgeput en is een operatie onafwendbaar.

 

Het spreekt voor zich dat dit een zeer zware klap is voor de groep van coach Robbie Craps. Ondanks deze tegenvaller zal Basket Willebroek A er alles aan doen om het sportieve behoud te verzekeren, zonder daarbij op zoek te gaan naar een buitenlandse vervangster.

 

Wij wensen Inge alle sterkte toe bij de revalidatie van deze zeer spijtige blessure".Dominique Nuydt