Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


D2 basket: un nouveau coach à Waregem


Rédigé le Vendredi 19 Décembre 2014 à 18:00 | Lu 344 commentaire(s)
Ex joueur du club, Olivier Foucart remplacera Sven De Clercq en tant que coach principal de Waregem à l'issue de la saison. Il a signé un contrat jusqu'à la fin de la saison 2016-2017, signale le club dans un communiqué. Sven De Clercq prendra une année sabbatique après avoir été actif pendant une trentaine d'années dans le monde du basket.

"Olivier Foucart wordt de opvolger van Sven De Clercq als head-coach van Bent Merkschoenen Waregem. 
 
Olivier is natuurlijk geen onbekende voor Waregem. Hij heeft bij ons zijn spelersloopbaan afgesloten na voordien aan de slag te zijn geweest bij ondermeer Falco Gent, Okapi Aalstar en Kangoeroes Willebroek.
 
Als speler was het al duidelijk dat Olivier in de wieg was gelegd voor het trainerschap. Op het veld was hij het verlengstuk van de coach. En ook zijn functie aan de topsportschool sluit daar nauw bij aan. Na twee seizoenen Falco Gent onder zijn hoede te hebben gehad, keert "den Ollie" weer terug naar Waregem.
 
Geheel in de traditie van de club, maken we daar meteen een tweejarig verblijf van. Olivier blijft bij ons aan de slag tot (minstens) het einde van het seizoen 2016-2017".
 


Dominique Nuydt