Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


Jurgen Van Meerbeek confirmé dans ses fonctions aux Leuven Bears


Rédigé le Vendredi 5 Décembre 2014 à 16:17 | Lu 327 commentaire(s)


La direction du club confirme par ailleurs qu'il n'engagera pas de nouveaux joueurs.


Jurgen Van Meerbeek confirmé dans ses fonctions aux Leuven Bears
Les résultats sportifs du club louvaniste sont décevants. Deux joueurs de base sont sur la touche, Troisfontaines et Westrol. Malgré cela le conseil d'administration a décidé de faire confiance à l'effectif actuel, sans renfort en raison d'une prudence financière de bon aloi, et poursuivra son projet "jeune et belge".

"Le conseil d'administration réitère sa confiance dans l'équipe actuelle et est persuadé qu'elle retrouvera, sous l'impulsion du coach Jurgen Van Meerbeeck, sa forme et sa rage de vaincre qui était la sienne la saison dernière et que de meilleurs résultats sportifs suivront".

"De plus, le conseil d'administration ne veut pas se lancer dans une aventure financière qui mettrait en péril la continuité de ce beau club qu'est Leuven Bears".

Louvain reçoit le BC Oostende samedi.

 

Le communiqué "Sportieve stand van zaken Leuven Bears"

Samen met jullie allen moet de Raad van Bestuur van STELLA ARTOIS LEUVEN BEARS vaststellen dat de sportieve resultaten van het team beneden de verwachtingen liggen. 

In het eerste seizoen van ons project “Leuven Bears, Jong en Belgisch” misten we net de play-offs maar konden we terugblikken op een geslaagde start van het project.

In het huidige, tweede seizoen, lukt het sportief een stuk minder, met een nagenoeg ongewijzigd team.  Bovendien worden we geconfronteerd met gelijktijdige kwetsuren van enkele basisspelers.

De RvB van STELLA ARTOIS LEUVEN BEARS heeft zich daarom deze week beraad over de aanpak van deze situatie en heeft besloten dat iedereen aan boord blijft en dat er geen nieuwe spelers worden aangetrokken.
 
De RvB blijft immers unaniem en resoluut achter het project “Jong en Belgisch” staan, hoewel de druk daarop in de gegeven omstandigheden niet gering is. Om die reden blijft de RvB haar geloof en vertrouwen stellen in het huidige team en is er van overtuigd dat het team onder impuls van coach Jurgen Van Meerbeeck zijn vorm en zijn vechtlust van vorig seizoen zal terug vinden en dat er betere sportieve resultaten zullen volgen.
 
Bovendien kan en wil de RvB geen financieel avontuur aangaan die de continuïteit van deze mooie club STELLA ARTOIS LEUVEN BEARS in het gevaar zou kunnen brengen.
 
STELLA ARTOIS LEUVEN BEARS rekent meer dan ooit op jullie steun en hoopt dat jullie ook in deze moeilijke momenten in de Club en in het team blijven geloven.
 
U en Stella Artois Leuven Bears
 
ONE TEAM
 
Voor de Raad van Bestuur


Dominique Nuydt