Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


Pascal Meurs, nouveau coach de T71 Dudelange (GD Luxembourg) #basketbelgium #basketbelgië


Rédigé le Lundi 1 Mai 2017 à 13:31 | Lu 343 commentaire(s)
Le communiqué

T71 Dudelange heeft de 37-jarige Belg Pascal Meurs aangesteld als nieuwe headcoach voor het seizoen '17-'18 in de hoogste Luxemburgse basketbalafdeling. Op die manier volgt Meurs de Duitser Phil Dejworek waarmee Dudelange op een vierde plaats eindigde dit seizoen. Meurs gaat er fulltime aan de slag en krijgt ook verantwoordelijkheden binnen de jeugdwerking van de club. Als assistent-coach werd de 41-jarige ex-speler Chris Wulff binnengehaald.

Pascal Meurs was al eerder actief in de Luxemburgse Total League tussen 2013 en 2014 bij de Musel Pikes. Voor het seizoen 2015-2016 maakte hij de overstap naar de Nederlandse eredivisie bij BSW Weert.

Pascal Meurs: "Ik ben erg opgetogen met deze mooie kans. T71 Dudelange is zowat het meest gelauwerde team van het Luxemburgse kampioenschap, zo wonnen ze in 2013 en 2014 nog de dubbel. Het feit dat ze komende seizoen terug resoluut willen meedoen voor de titel en dat ik vanaf het allereerste contact het gevoel had dat ze met mij iets willen opbouwen op professionele basis, heeft voor mij de doorslag gegeven".

 

Un terrain de basket sur mesure, pour clubs ou personnes privées


Cliquez sur l'image pour en savoir plus

 


Dominique Nuydt