Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


Scooore League: Thomas Roijakkers et Rafaël Bogaerts chez les Leuven Bears


Rédigé le Dimanche 17 Mai 2015 à 12:49 | Lu 511 commentaire(s)


Il sera l'assistant de Tom Johnson chez les Leuven Bears où il coordonnera également la formation des jeunes. Rafaël Bogaerts est le premier transfert entrant.


Scooore League: Thomas Roijakkers et Rafaël Bogaerts chez les Leuven Bears
Thomas Roijakkers dirigeait la saison dernière une équipe de D2 en Allemagne. Il officiera désormais aux Leuven Bears comme assistant de Tom Johnson.

Les Bears ont également engagé Rafaël Bogaerts, un jeune joueur de 22 ans (1m98) qui débarque de D2, de Sint-Niklase Condors plus précisément.

Le communiqué des Leuven Bears: Thomas Roijakkers Assistant Coach / Jeugdcoördinator

Het sportief comité van de Stella Artois Leuven Bears heeft Thomas Roijakkers aangesteld als assistent coach en jeugd coordinator. Roijakkers was de laatste twee jaar actief in de Duitse 2e Bundesliga bij Recklinghausen. Daarvoor was hij verschillende jaren actief in de Nederlandse eredivisie bij Zwolle, Weert en Den Helder. Hij brengt ook ervaring mee in het werken bij verschillende basketbal scholen en academies, hetgeen wij goed in onze Leuven Bears Academy kunnen gebruiken met het oog op de verdere ontwikkeling en doorstroming van onze jeugdspelers.  Samen met coach Tom Johnson en huidige assistent coaches Ferried Naciri en Pieter Van den Bosch is door het aantrekken van Thomas de coaching staff volledig ingevuld.

De Leuven Bears was een bewuste keuze voor hem: “Ik denk dat Leuven veel potentie heeft om zich verder te ontwikkelen.  Het nieuwe bestuur bestaat uit mensen die er gezamenlijk iets van willen maken en ik heb daarnaast een aantal goede gesprekken gehad met coach Tom Johnson.  De combinatie van deze factoren hebben mij besloten om voor de Leuven Bears te kiezen.”

Thomas is bekend voor zijn toewijding, professionalisme en het individueel ontwikkelen van (jonge) spelers.  “In de gesprekken over onze visie van basketbal met Tom, merkte ik al snel dat we veel dingen hetzelfde doen. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met hem. Omdat de jeugd de toekomst heeft, kijk ik ook uit naar het werken met de Academy en de jeugdtrainers van de Leuven Bears.  Ik wil de kennis die ik in mijn jaren heb opgedaan delen met de coaches en spelers en zo de Academy naar een hoger niveau tillen.”

 

Rafaël Bogaerts

Scooore League: Thomas Roijakkers et Rafaël Bogaerts chez les Leuven Bears


Dominique Nuydt