Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


Scooore League: Tom Johnson, nouveau coach des Leuven Bears


Rédigé le Jeudi 26 Mars 2015 à 13:13 | Lu 735 commentaire(s)


Le coach canadien reprendra le projet "Jong en Belgisch". A noter qu'il avait joué sous les couleurs de Castors Braine lors de la saison 1994-1995. Ces derniers temps, on retrouve du "Brainois" partout!


Scooore League: Tom Johnson, nouveau coach des Leuven Bears
Tom Johnson remplacera Jurgen Van Meerbeeck dont le contrat n'avait pas été renouvelé. Il a notamment été coach du Bavi Vilvoorde, de Liège Basket et de l'Okapi Aalstar. Les deux dernières saisons, il était actif en Autriche.

 

Le communiqué de presse des Leuven Bears

Tom Johnson nieuwe head coach Leuven Bears

 

Met veel trots stelt de Raad van Bestuur van de Stella Artois Leuven Bears Tom Johnson voor als nieuwe head coach vanaf volgend seizoen.

Johnson is geen vreemde voor het Belgische basketbal.  Als speler passeerde hij in Braine en Bree. Als trainer ging hij via Vilvoorde naar Aalst, waarmee hij naar de hoogste afdeling promoveerde om daarna bij Luik uitstekende resultaten neer te zetten. Johnson werkte ook als scouting consultant en assistant coach voor OKC Thunder bij de NBA Orlando Magic Summer League.  De afgelopen twee jaar was hij actief in de Oostenrijkse eerste klasse.

Met Johnson haalt Leuven Bears een top coach binnen die past  in de filosofie van de club, met een sterke nadruk op ontwikkeling van jonge spelers, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Hij is gerenommeerd voor zijn sterke steun en toewijding aan Youth Development Programs. Hij legt zich ook enorm toe op het aanleren en ontwikkelen van de voordelen van sportspecifieke sterkte- en conditieprotocols en de discipline van de juiste sportvoeding. 

Daarnaast brengt Johnson ook heel wat professionalisme en kennis mee vanuit een uitgebouwd netwerk, zowel binnen als buiten de basketbalwereld.Naast het basketbal fungeert Johnson ook regelmatig als motivational speaker voor businessgroepen en de academische wereld. Door de combinatie van deze vele verschillende zaken heeft hij de nodige ervaring in teambuilding, plannen opstellen en implementeren, zaken die noodzakelijk zijn om aan een sterke toekomst te bouwen bij Stella Artois Leuven Bears.
 
De komende weken zal Johnson, in overleg met het Sportief Comité, werk maken van het uitbouwen van een sterk team voor volgend jaar. Stella Artois Leuven Bears is alvast overtuigd van de kwaliteiten van Johnson om samen vastberaden verder te bouwen aan het positieve verhaal dat de laatste weken steeds meer vorm krijgt.

 Dominique Nuydt