Basket in Belgium, Toute l'actualité du basket en Belgique
Facebook
Twitter
Rss
YouTube
Mobile
Pinterest
Instagram


#basketfeminin - Victoire des Kangoeroes dans le derby à Willebroek - vidéo #basketbelgium #basketbelgië


Rédigé le Lundi 9 Octobre 2017 à 03:19 | Lu 724 commentaire(s)


Reportage RTVLien vers le reportage de RTV
 

Kangoeroes Basket - Basket Willebroek A 98-47 (22-7, 19-14, 36-14, 21-12)

 

Op de regionale televisie werd deze wedstrijd aangekondigd als een superderby in 1e Nationale. Logisch ook, want beide teams hebben sporthal De Schalk als thuisbasis. Een gegeven dat in de week voorafgaand aan het duel wel eens voor ongemakkelijke situaties kon zorgen, aangezien beide teams zowel woensdag als vrijdag na elkaar trainen. Niet evident om dan een gameplan voor te bereiden dus, maar daar werd door de beide coaches en hun speelsters een correcte mouw aangepast. Op woensdag kwamen de Kangoeroes pas in de zaal na de Willebroekse training, en vrijdag was het netjes omgekeerd. En zelfs in de cafetaria werd er rekening mee gehouden, in die zin dat de speelsters die aanwezig waren zich weg van de ramen zetten, waardoor ze geen zicht hadden op de trainende buren. Dit alles toont aan dat beide teams elkaar met respect behandelen, en dat samenleven op clubniveau wellicht nooit een optie zal zijn, maar met elkaar leven meer dan ooit mogelijk is in De Schalk. Althans, wat de 1e Nationale Dames betreft. Sportief is het natuurlijk een ander verhaal, want daar krijg je een extreme vorm van David tegen Goliath. Kangoeroes, de vicekampioen, is ook dit seizoen de grootste uitdager van het ongenaakbare Castors Braine en Willebroek, met 2/2 gestart en vorige week nog 1 coach/ref overleg verwijderd van een stunt tegen Skw, knokt voor een plaatsje bij de eerste 8. De kans op een thriller was dus vrij klein, al weet je zoiets natuurlijk nooit op voorhand...

 

De oranje/zwarten, zonder de aan de voet geblesseerde Van Driel, namen via Vanhoven en Hendrickx de beste start (0-5). Vervolgens was het enkel omdat die dekselse scheidsrechters toen weigerden om de wedstrijd te beëindigen, dat de Kangoeroes in hun spel konden komen. Maar goed, serieus nu, die snelle start van Willebroek maakte de gastvrouwen meteen alert en deden hen onmiddellijk een versnelling hoger schakelen waardoor BW nu de wet van de sterkste moest ondergaan. Het team van coaches Ruelens/Brak vocht wel voor wat het waard was, maar tegen het buitenlandse duo Starling/Correal had het gewoon geen verhaal. Getuige daarvan de 23ptn in 17' van Starling en de 21ptn in 19' van Correal. Een 22-2 reactie na de 0-5 bracht de bordjes na 10' zo op 22-7. In de 2e periode werd BW af en toe beloond voor het harde werk en kon het via De Bie, Beaurang en Hendrickx aardig meespelen. Kangoeroes, toen al zegezeker natuurlijk, kreeg enkele knappe combinaties om de oren, maar had aan de overkant steeds een antwoord. Genoeg om ook Q2 met 19-14 te winnen tegen een op dat moment zeer verdienstelijk Willebroek. R: 41-21.

 

Het 3e schuifje was een ander verhaal, en dan vooral omdat de zo gekende Willebroekse vechtlust achterbleef in de kleedkamer. In tegenstelling tot de start van de partij stond er nu een flets en jammerend BW op het terrein dat zich maar al te makkelijk naar de slachtbank liet leiden. Gevolg, een 11-0 in 2'30 en een ploeg losgelaten Kangoeroes aan de overkant. En dan gaat het natuurlijk snel, héél snel. De Kanaalmeisjes werden nu door Adams en co van het terrein gelopen en via een 57-29 tussenstand ging het in 1 ruk naar 77-35 op het einde van Q3. Allemaal omdat Willebroek heel even geen karakter toonde. Laat dat meteen ook een les zijn dames! De blauw/witte storm ging in Q4 liggen en dus was het voor BW enkel nog zaak om mits enig weerwerk de 100ptn te vermijden en zelf misschien nog de kaap van de 50ptn te ronden. Het eerste lukte, het 2e niet, waardoor de wedstrijd eindigde op een logische 98-47 overwinning voor de vicekampioen uit.

 

Gaan ze daar bij Basket Willebroek nu van wakker liggen? Nee, absoluut niet, want toen het team met maar 1 bewuste versterking promoveerde naar 1e Nationale wist het dat er zulke wedstrijden zouden komen. Wat belangrijker is zijn de wedstrijden tegen de rechtstreekse concurrenten, en die won BwOne tot nu toe allebei. Trouwens, over die 1e versterking gesproken... Laat dat nu net het grote lichtpunt van deze partij zijn. Carolien Verbandt speelde namelijk een zeer knappe wedstrijd en maakte met haar veelzijdigheid gretig gebruik van de gekregen kansen op een voor haar dan ook nog eens nieuwe positie binnen dit team. Knap hoor, wat de steeds hardwerkende 23-jarig liet zien. En meteen goed nieuws om mee te eindigen. Komende zondag (17u) ontvangt BW - met of zonder Van Driel? - rechtstreeks concurrent Monceau in De Schalk, en zo een sleutelwedstrijd is veel belangrijker dan een derby tegen een topploeg hoor. Op naar de 3/5 ladies! LET'S GO BW!!!

 

Karen Hendrickx 9, Steffi De Bie 8, Vreny Van Driel (out), Astrid Roekens, Petra Vanhoven 4, Ines Beaurang 12, Carolien Verbandt 12, Sarah Vanhoutte, An Boel 2, Rebecca Agbiamo.

SMETJE ™

 


Un terrain de basket sur mesure, pour clubs ou personnes privées


Cliquez sur l'image pour en savoir plus
Market Factory: votre équipementier basket


 


Dominique Nuydt